Predgovor k “MRI MS”

Razlika med »jaz sem oseba, ki ima … multiplo sklerozo« (ali gripo ali rada barbike)  in »jaz sem oseba, ki je v določenem obdobju svojega življenja imela … multiplo sklerozo« (ali gripo ali rada barbike) je ogromna.

Jaz, Jatun Risba, sem oseba, ki se je pri 20 letih srečala z diagnozo MS in jo leta 2012 prerasla. Multipla skleroza me je globoko zaznamovala. Skupaj bova do mojega zadnjega diha, ampak v močno predelani, obogateni obliki. Multipla sleroza ni več moj gospodar, jaz pa ne njena žrtev. Sprejeli sva tajni pakt in vzpostavili obliko sobivanja, ki koristi obema. Pustila sem ji, da neovirano zacveti  – takrat sem ji namenila prostor ter se z njo spoštljivo pogovarjala – in spokojno ovene na vrhuncu svoje moči. Ko je odmirala, sem nabrala in posejala njena semena iz katerih so čez čas vzbrsteli številni poganjki.  Ti so prinašali dragocena  spoznanja in veščine, ki sem jih negovala s pogumom in pozornostjo vrvohodca ter z doslednostjo laboratorijskega znanstvenika. Iz njih so se razvile najlepše divje rastline v moji notranji pokrajini – Umetnosti Sebstva (US).

Zavedajoč se vpliva mnoštva drugih, ki so omogočili njihovo rast, sem US presadila na polje skupnega, kjer jih lahko prosto delim naprej z ostalimi.

Facebook
Twitter
Visit Us
Pinterest
Instagram
Follow by Email
RSS

Flattr this!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *